This is simply.com
Blog

3 tips til hvordan du kan gøre din fremtid mere bæredygtig

I takt med at vi er blevet mere opmærksomme på hvor meget menneskeheden ubevidst skader vores verden, så er vi mange, som er blevet betydeligt mere selvbevidste og ønsker at gøre en forskel. Det ér ikke for sent at ændre betydeligt på fremtiden, og hvis du gerne vil i gang med det samme, så kan du læse 3 tips til, hvordan du kan være med til at gøre din fremtid mere bæredygtig.

Overvej hvilket tøj du vælger

De fleste tænker måske ikke meget over, hvordan det tøj de vælger er lavet. Men faktum er, at det er noget der betyder noget og kan gøre en reel forskel. Rigtig meget af det tøj vi køber og går med, er ganske skadeligt for miljøet, uden at vi egentlig er klar over det. Derfor kan vi, med små, men vigtige ændringer, passe bedre på miljøet, når nu vi er klar over det.

De fleste mennesker køber tøj i ny og næ, og næste gang at du skal gøre dette, så tænk over, hvilket tøj der er mest bæredygtigt. En af de populære muligheder er blandt andet tøj i bambus. Det er du muligvis allerede stødt på, men hvis ikke, så kan du nemt finde både bambus t-shirts, bambus sokker og meget mere, som er betydeligt bedre for miljøet og for dig.

Det er bedre for miljøet, fordi bambus plantens naturlige antibakterielle evner sørger for at formindske brugen af pesticider. Det virker som en så lille ting at vælge en anden type tøj, men det gør en væsentligt større forskel end man lige tror!

Genbrug er godt!

Hvis vi forbliver i tøj kategorien lidt endnu, så kan du, hvis du vil oppe bæredygtigheden lidt ekstra, bevæge dig ud i at handle i genbrugsbutikker. Her kan du også være heldig at finde bambus tøj, men selv hvis ikke du gør, så er det godt for miljøet, at vi genbruger tøj, frem for blot at smide det ud. Det bliver nemlig en del af vores overforbrug, som bestemt ikke har nogen gavnende effekt på miljøet.

Der findes et utal af genbrugsbutikker rundt omkring i Danmark og her har vi altså mulighed for at finde en masse gode ting, som ikke nødvendigvis kun er tøj.

Ideen om at bruge noget, som andre engang har brugt, er med til at sikre, at vi ikke over forbruger og konstant køber nye ting. I stedet bruger vi de ting, som andre måske ikke længere har behov for. Det samme kan du overveje – hvis du står og skal af med noget. I stedet for at smide det ud, så kan du passende give det til genbrug, måske en anden kunne få gavn af nogle af dine ting?

 

Undgå plastik – det er unødvendigt

Det sidste tip vi vil give dig her i denne omgang, er at undgå plastik. Plastik er utrolig skadeligt for jorden. Vidste du, at det tager ca. 400 år for jorden at nedbryde plastikflasker? Rigtig mange ved nemlig slet ikke, hvor skadeligt plastik egentlig er. Det kan også være ekstremt farligt for dyr, såsom fugle, hvis de kommer til at sluge plastik.

Du kan ikke nødvendigvis gøre så meget ved, hvad andre mennesker eller butikker vælger at bruge, men du kan selv vælge, om du ønsker at benytte dig af det. Derfor kan du med fordel undgå at købe plastikposer og plastikflasker, og i stedet vælge alternativer såsom net og pap flasker. Der er rigtig mange gode alternativer til plastik, det handler blot om at bemærke dem.

Du har måske også allerede set, at du kan vælge andre slags sugerør end de almindelige typer af plastik, som mange kender. Nu er der pludselig glas, silikone og papirsugerør, som alle er gode alternativer til plastik. Det handler om at se de mange gode muligheder der er, for der er helt sikkert masser af andre muligheder, som gør at du ikke behøver at købe ting i plastik.

Som du nok kan høre, så findes der mange, nemme og gode måder at passe bedre på miljøet på. Det er slet ikke så svært, det handler bare om at gøre det. En mere bæredygtig tilværelse er til gavn for ikke bare den jord vi kender nu, men også for fremtiden.

Det er den jord som vores børn og børnebørn skal opleve, så vi bør gøre en aktiv indsats for, at jorden er et rart sted at være og ikke bliver fuldstændig skadet. Sammen kan vi passe bedre på vores jord.

 

PlastikNejTak.dk

Author PlastikNejTak.dk

More posts by PlastikNejTak.dk

Skriv en kommentar