This is simply.com
Miljø

5 gode grunde til at vælge økologi

Det ligger næsten i ordet økologi, at det er er helt logisk, at man skal vælge det. Økologiske produkter er over en bred kam sundere for både mennesker, dyr og naturen, og der er derfor rigtig mange gode grunde til at vælge økologiske produkter. Her taler vi ikke kun om madvarer, men også eksempelvis økologisk børnetøj, som du blandt andet kan købe her. Hvis du er i tvivl om, hvorfor du skal vælge øko produkter – så har vi her fem gode grunde til det:

1: Gør det for din sundheds skyld

Hvis du ikke er interesseret i at gøre det for andre, så kan du også bare vælge at gøre det for dig selv. Det er nemlig langt sundere. Når det gælder madvarer, så er der ikke brugt sprøjtemidler i produktionen. Det betyder, at du slipper for de giftstoffer, der ellers kunne sidde på frugt, grøntsager og lignende. Når du vælger økologisk tøj er der ikke nogle unødvendige og giftige farvestoffer i.

2: Gør det for dine børns skyld

Du vil naturligvis det bedste for dine børn, og derfor giver det også helt sig selv, at du skal vælge økologiske produkter til dem. Uanset om det er madvarer, legetøj, tøj eller noget tredje. Især til små børn er det rigtig fornuftigt, da de har det med at putte ting i munden.

3: Gør det for miljøet skyld

Der er nok ikke mange der er uenige om, at vores miljø er under et gevaldigt pres. Ved at vælge økologiske produkter, kan man give miljøet en hjælpende hånd, da det betyder at der bruges færre sprøjtemidler, pesticider og lignende i produktionen.

4: Gør det for dyrenes skyld

Når det kommer til madvarer er der naturligvis også hele det store spørgsmål omrking dyrevelfærd. Vælger man økologiske madvarer, har dyrene typisk haft et bedre liv, hvor køerne eksempelvis ofte har været på græs, hønsene der har lagt dine æg har haft bedre plads osv osv. Det er dog vigtigt at sige, at konventionelt landbrug også sagtens kan være dyrevelfærd, ved at vælge økologisk er man blot lidt mere sikker.

5: Gør det for de fattigste 

Langt den meste tøjproduktion foregår i som Indien, Bangladesh, Vietnam og lignende steder, hvor forholdene for bønderne langt fra alt har en topprioritet. Ved at vælge økologisk er man med til at sikre, at hele kæden fra produktionen af bomuld til produktionen af stoffet og til afsendelsen sker under de bedst mulige forhold.

PlastikNejTak.dk

Author PlastikNejTak.dk

More posts by PlastikNejTak.dk

Skriv en kommentar