This is simply.com
Miljø

5 tips til at spare på vandet i hverdagen

Vand er en af jordens vigtigste ressourcer. Vores klode har behov for vand, så planter og afgrøder kan vokse og blive anvendt som føde til mennesker og dyr.

Du kan spare på vandet ved ganske få justeringer i hverdagen

I vores del af verden tænker vi alt for sjældent på vand som en knap ressource. Men vand er både dyrebart og dyrt, og vi skal passe på det, vi har. Du med få justeringer i din dagligdag spare på vandet – til stor gavn for både miljøet og din økonomi. Læs med og få de fem bedste tips fra Plastiknejtak.dk

Fix din dryppende vandhane

Din vandhane drypper, og du er ved at blive skør af lyden og fattig af vandsspildet. En dryppende vandhane forbruger op til 15 liter vand om dagen – til ingen verdens nytte. Fix din dryppende vandhane ved at skifte pakning eller kartouche. Du kan finde reservedele til vandhanen hos BilligVVS.dk 

Tag hurtige brusebad i stedet for karbad

Et karbad koster nemt 200 liter vand, mens du kun bruger ca. 35 liter med et brusebad. Du kan endda spare endnu mere vand ved at købe en sparebruser, som kun bruger halvt så meget vand som en almindelig bruser, nemlig mellem 6-12 vand i minuttet.

Sluk for vandet

Sluk for vandet, når du ikke bruger det. Det lyder næsten indlysende, men indgroede vaner, gør alligevel, at nogle mennesker glemmer at slukke for vandet, når de børster tænder, vasker op eller sæber sig ind i brusebadet. Der forsvinder 10-12 liter vand ned i kloakken pr. minut ved denne forglemmelse.

Køb et toilet med spareskyl

Rundt om i de danske hjem, står der stadig toiletter med nogle år på bagen. Du kan spare meget vand på toiletskyllet, hvis du i stedet installerer et nyt toilet med 2-skylsfunktion. Ældre toiletter bruger 9 eller 12 liter vand pr. skyl, mens et nyt bruger enten 3 og 6 liter eller 2 og 4 liter vand pr. skyl. Du må selv skifte wc’et, hvis installationen er lovlig. Spørg en vvs’er, hvis du er i tvivl.

Følg dit vandforbrug

Du kan selv følge med i dit vandforbrug ved at aflåse din vandmåler 1-2 gange om måneden. Find dit gennemsnitsforbrug og se, hvordan du ved hjælp af disse råd skruer ned for forbruget måned efter måned. Vandmåleren er også en god sladrehank ved utætte installationer.

PlastikNejTak.dk

Author PlastikNejTak.dk

More posts by PlastikNejTak.dk

Skriv en kommentar