This is simply.com
Blog

Bæredygtige gaver – Hvordan gør jeg?

By december 16, 2023 No Comments

Sponsoreret indhold:

Mange danskere gør en indsats for at undgå overflødig plastik i dagligdagen. Også i mere festlige situationer kan det være ønskværdigt at undgå plastikken, fx når der skal gives gaver. Men hvordan finder man lige en bæredygtig gave? Her er et par tips.

Du gør dig selv, verdenshavene og dyrelivet en tjeneste, når du takker nej til plastik. Det kan være værd at overveje dit forbrug af plastik i mange forskellige sammenhænge, også dem du ikke lige tænker over til daglig. Sørger du fx for at give bæredygtige gaver?

Gave-shopping uden plastik

Det er lidt af en kunst at undgå plastik på din shoppetur efter gaver. Det handler nemlig om langt mere, end om selve produktet er af plastik. Først og fremmest kan det være en god idé at researche på producenten og undersøge produktionsforholdene.

Udover hvilke materialer, der er blevet brugt til at fremstille gaven, kan det være rart at vide noget om arbejdsforholdene, samt om transporten er bæredygtig. Kommer gaven langvejs fra, udledes der CO2 i forbindelse med transport, og der kan også være benyttet plastik under pakningen.

Når du skal købe en plastikfri gave, kan det være en idé at tage hen i butikken og hente den, fremfor at bestille over nettet. På den måde undgår du at gaven pakkes ind i plastik, før den sendes hjem til dig. Du kan med fordel også have en mulepose eller en rygsæk med, så du ikke behøver købe en plasticpose til gaven.

En bæredygtig gave til dig selv

Det er undervurderet at give sig selv gaver, og det er en skam. En god gave til dig selv kan nemlig få dig til at føle dig varm, værdsat og elsket. Selvkærlighed er en stor kilde til glæde og overskud i livet, så det er bestemt ikke nogen dårlig idé at give gaver til dig selv.

For at undgå plastik kan du gå frem efter de samme principper som nævnt ovenfor. Når det kommer til bæredygtighed, kan en gave til dig selv være bæredygtig på flere niveauer. Eksempelvis er det bæredygtigt at investere i en gave, som vil gøre dig gladere på længere sigt.

Sanselige gaver giver energi i hverdagen

En god gave til dig selv kunne være et spaophold eller et restaurantbesøg et sted, som fokuserer på økologi og bæredygtighed. Nogle giver sig selv en aften med sex i Hovedstaden. Disse gaver stimulerer sanserne og hjælper dig med at komme ned i kroppen.

Det giver overskud og energi i hverdagen, som kan omdannes til produktivitet – og i sidste ende vækst. Hvis du er i tvivl eller har spørgsmål, kan en Escortguide være et godt sted at starte. En plastfri notesbog til tanker og refleksioner kan også være en super gave at give dig selv.

mai.britt_134

Author mai.britt_134

More posts by mai.britt_134

Skriv en kommentar