This is simply.com
Bæredygtighed

Bæredygtighed – Hvad er bæredygtighed og hvordan er vi bæredygtige?

By december 16, 2023 No Comments

Du har sikkert hørt ordet bæredygtighed før, og du kommer helt sikkert til at høre det igen. Vi har her samlet op på hvad bæredygtighed er og hvordan man lever mere bæredygtigt.

De fleste ved nok godt at bæredygtighed betyder at vi skal passe på hele jorden og hinanden, men hvad betydet det helt konkret at man er ”bæredygtig”?

Hvad betyder bæredygtighed?

Bæredygtighed er ifølge FN definitionen på at vores udvikling idag som opfylder vores nuværende behov, ikke kommer til at ske på bekostning af vores fremtidige generationers mulighed for at få opfyldt deres behov. Kort sagt, så betyder det den måde vi lever på idag, ikke skal gå ud over vores børn, børnebørn og oldebørn.

Så bæredygtighed betyder at hvad vi har på jorden idag skal også være tilgængeligt for vores efterfølgende og kommende generationer.

Du kan læse hvad miljøstyrelsen skriver om bæredygtig udvikling her.

Hvad er Bæredygtig energi?

En bæredygtig energi er en energikilde som giver vedvarende energi. Det er altså energi som ikke slipper op på noget tidspunkt. Når man snakker bæredygtig energi, så snakker man som regel om ting som Vind, vand, sol og Jord som energi. En af de mest velkendte former for bæredygtig energi er Vindenergi som vindmøller giver os, som forsyner omkring 40% af hele Danmarks forbrug af el.

Derudover så har vi i Danmark også ting som solceller, hvor vi har såkaldte solcelleparker som har et stort område dækket af solcelle paneler som giver os vedvarende energi så længe solen skinner, mens vi også har ting som træ, biogas og halm som også kan hjælpe med at dække en del af vores energiforbrug.

Hvad er solenergi?

Solenergi er som sagt også bæredygtig energi, som kommer ved hjælp af solceller, som afgjort er en af de reneste og mest bæredygtige energiformer. Du kan få solenergi ved at gøre brug af solceller som omdanner lyset til strøm, mens der også er mulighed for at gøre brug af solfangere som kan omdanne lyset til varme som kan opvarme vand.

Hvad er FN’s 17 verdensmål?

FN's 17 verdensmål

FN’s 17 verdensmål

FN har skabt 17 verdensmål, som er en målsætning for at alle virksomheder, borgere og myndighederne skal få skabt nogle bæredygtige løsninger som understøtter en mere bæredygtig fremtid.

Disse 17 verdensmål er en del af 169 delmål som alle 193 medlemslande i FN har forpligtede sig til, hvor fattigdom, sult og uligheder skal afskaffes, sammen med at der skal sikres gode uddannelsesmuligheder, bedre sundhed samt ansændige jobs og en stabil og bæredygtig økonomi.

Mange af vores danske virksomheder idag har et godt grundlag for at kunne komme med løsninger på nogle af disse udfordringer som FN’s 17 verdensmål er lavet efter.

PlastikNejTak.dk

Author PlastikNejTak.dk

More posts by PlastikNejTak.dk

Skriv en kommentar