This is simply.com
Blog

Det klimavenlige tøjvalg: Kender du bambussokker?

By august 12, 2022 No Comments

Selvom danskerne i stigende grad er bevidste om at genbruge tøjet der ligger hjemme i klædeskabet, frem for at købe nyt hver sæson, så er der grænser for, hvor længe sokker kan bruges, før de slides helt op. Der går hul på dem, de bliver unægtelig tyndslidte og de skal jævnligt skiftes ud. Men i stedet for at købe et nyt bundt tilbudssokker fra den nærmeste forretning, bør du næste gang overveje at købe bambusstrømper.

 

Der er mange fordele ved bambussokker: De er både gode for miljøet og for din sundhed

Med bambussokker får du både bløde og behagelige strømper samtidig med, at du gør noget godt for klimaet. Faktisk føles bambusstrømper både blødere og renere end almindelige sokker, da de er lavet af bambusfibre, der indeholder antibakterielle stoffer, hvilket forhindrer både lugt og gør dem mere åndbare. Sidstnævnte betyder også, at de føles kølige at have på.

Der er mange fordele ved at skifte til de populære, bæredygtige sokker og endnu en væsentlig pointe er, at de er særdeles velegnede for allergikere. Bambusstrømper er fremstillet uden brug af skadelige stoffer (de er OEKO-TEX verificerede), der kan genere huden, og er derfor særligt velegnede for folk med sart hud eller allergi.

 

Derfor er bambus et bæredygtigt materiale

Bambus er et klimavenligt materiale, hvor der hverken bruges pesticider eller kunstgødning til dyrkningen af dem, hvilket der til sammenligning gør med bomuld. Planten er naturligt hurtigt voksende og breder sig ved at så sine egne frø.

Der findes mange forskellige bambusstrømper på markedet, og danske udbydere gør generelt set en dyd ud af kun at forhandle sokker fra bambussorte, der ikke er spiselige for pandaerne. Således kan man trygt købe sine klimarigtige sokker velvidende at ingen pandaer lider under madmangel for vores fødders – og klimaets – velbehag.

God sokkeshoppelyst.

 

 

 

PlastikNejTak.dk

Author PlastikNejTak.dk

More posts by PlastikNejTak.dk

Skriv en kommentar