This is simply.com
Klima

Drop den skadelige flyrejse

By marts 8, 2021 No Comments

Artikler på plastiknejtak.dk kan være baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen kan være betalt. Er der links i artiklen, er de derfor af kommerciel karakter og betalte.

De fleste kan nok godt blive enige om, at det er fantastisk at holde ferie. Der er dog meget stor forskel på, hvor stort et aftryk man sætter på kloden, når man så rent faktisk holder ferie. Charterferier er en meget populær ferieform, og der er mange hundrede tusinde danskere, der tager på denne slags ferie. Der er endda mange, der gør det flere gange om året. I takt med at mange har fået flere penge mellem hænderne, er der flere og flere der både tager på en sommerferie, en efterårsferie og en vinterferie, måske endda krydret med en skiferie.

Derfor charterferier så skadelige

Når man tager på charterferie er der rigtig mange faktorer, der gør, at det er en meget skadelig form for ferie, set i det store klimaregnskab. Den største synder, er naturligvis flyrejsen. At flyve med fly er noget af det mest forurenende, man kan foretage sig. Så gør man det flere gange om året, siger det også sig selv at man sætter et meget stort aftryk. Flyrejsen er dog langt fra det eneste. Man skal også hen til lufthavnen, hvilket ofte sker med bil. Når man er på destinationen skal man fragtes fra lufthavnen til hotellet, hvilket ofte sker i busser. Der findes naturligvis masser af hoteller, der går op i miljøet og har grønne profiler. Der findes dog mindst lige så mange, hvor dette ikke står særligt højt på dagsordenen, og hvor et gigantisk madspild fra store all inclusive buffeter er hverdag.

Tag på en klimavenlig ferie

Der findes naturligvis masser af mere klimavenlige alternativer, end charterferien til Kreta eller Mallorca. En af dem er sommerhus i Danmark, hvis man ikke vil give afkald på det swimmingpools, kan man også finde mange sommerhuse med pool i Danmark. Jo tættere det sommerhus man vælger ligger på, hvor man bor, jo mindre forurener man naturligvis ved at skulle derhen. Selv hvis man vælger et langt væk, er det stadig langt mindre skadendede end at skulle fragte sig til lufthavnen, stige ombord på et fly osv. Når du bliver i Danmark støtter du samtidig den danske økonomi, ved at bruge dine penge her i landet i stedet for at bruge dem uden for landets grænser.

Tag på en MEGET klimavenlig ferie

Du kan naturligvis også vælge at tage på en mere eller mindre CO2 neutral ferie. Det kan du gøre ved at tage på vandreferie eller cykelferie, hvor du sover i telt. Denne type ferie er dog trods alt ikke for alle, men hvis du virkelig vil gøre noget for miljøet, er dette vejen at gå.

Når alt kommer til alt, så er der bare ikke meget, der er bedre end den danske sommer, så hvorfor ikke blive i landet og nyde den.

 

 

PlastikNejTak.dk

Author PlastikNejTak.dk

More posts by PlastikNejTak.dk

Skriv en kommentar