This is simply.com
BæredygtighedKlima

Drop plastiklegetøjet

By marts 8, 2021 No Comments

Artikler på plastiknejtak.dk kan være baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen kan være betalt. Er der links i artiklen, er de derfor af kommerciel karakter og betalte.

Det er de færreste børnefamilier, der kan se sig fri for at have plastiklegetøj til deres børn. Det betyder dog ikke, at man skal forsøge at minimere dette. De reklamer børn ser på tv, youtube og hvor reklamere ellers vælter ind er ofte fra store globale virksomheder. Dette masseproducerede legetøj bliver ofte lavet i millioner af eksemplarer og sendt ud til hele verden, og selvom der er stor globalt fokus på miljø, så er langt størstedelen af dette stadig lavet af plastik.

Dette er ikke et angreb på LEGO, eller for at sige, at man skal droppe ALT plastik. LEGO er en af de virksomheder, der tager ansvar i hele klimadebatten og har eksempelvis investeret en milliard i at finde måder hvorpå klodser og lignende kan produceres af bæredygtige og biodynamiske materialer. Det er dog langt fra alle legetøjsproducenter, der er lige så miljøbevidste. Så når man kan vælge træ legetøj, er det i langt de fleste tilfælde et bedre alternativ.

Hvorfor vælge træ og økologi?

Trælegetøj som dette indeholder langt fra de samme skadelige stoffer, som man finder i MEGET andet plastiklegetøj. Især når det kommer til småbørn, kan det være en rigtig god ide, at droppe plastik. Små børn elsker at putte ting i munden og bide i det. Det siger helt sig selv, at man ikke ønsker at ens barn skal sidde og bide i plastik, der kan indeholde ftalater og lignende, der kan være yderst skadelige. Skal man eksempelvis have en ny sandkasse, så vælg en af træ i stedet for plastik.

Det er samtidig vigtigt, at man ikke er helt ukritisk bare fordi det er træ. Der er en masse ulovlig overfældning af skove rundt om i verden. Træet der bliver brugt i legetøjet bør derfor også komme fra bæredygtigt skovbrug.

Der er heldigvis skyllet en bølge af miljøbevidsthed og ansvarlighed ind over os, hvilket også betyder, at langt de fleste danske forhandlere, tænker over dette og informerer mere om det. Hvilket er en god grund til at droppe alt hvad der hedder legetøj fra de store multiinternationale webshops, hvor man aldrig helt ved, hvordan produktionen er foregået.

PlastikNejTak.dk

Author PlastikNejTak.dk

More posts by PlastikNejTak.dk

Skriv en kommentar