This is simply.com
Bæredygtighed

Gratis brokørsel for elbiler?

By november 23, 2020 No Comments

Der er nok ikke så mange, der er uenige i, at elbiler er fremtiden. De sviner meget mindre, larmer ikke så meget, og er langt mere CO2 venlige end benzin og dieselslugende biler. Det er derfor også i regeringens interesse, at flere og flere vælger disse biler, da det hjælper Danmark med at nå de grønne mål, der er opsat. Registreringsafgiften er da også stadig langt lavere på elbiler end på traditionelle biler.

På biler til under 400.000 kroner er der således ikke afgift. Til sammenligning er der 85% på biler til under ca. 197.000, mens der på almindelige biler til mere end de godt 200.000 er hele 150% registreringsafgift. På Premium modeller som fra eksempelvis Tesla, Audi og lignende er der afgift, men den er stadig langt lavere, og der er altså gode grunde til at købe en elbil. Du kan læse mere om elbiler med Apple CarPlay og meget andet her

Stadig mange er forbeholdne

Selvom elbiler er fremtiden, og der ikke er nogen registreringsafgift, det er stadig mange der er forbeholdne overfor dem. Som du kan se i nedenstående statistik fra Dansk Elbilalliance, så er det stadig under 3 % af bilsalget der består af rene elbiler.

Det skyldes nok dels at vi er vanedyr og generelt gerne vil vælge noget vi kender. Derudover skyldes det utvivlsomt også, at det på mange punkter stadig er lidt mere besværligt og at rækkevidden ikke er det samme på et batteri, som på en tankfuld brændstof.

Der skal derfor nok en økonomisk større gulerod til, hvis flere skal vælge en elbil, næste gang de skal købe bil. Den gulerod står Venstre og De Radikale nu måske klar med. De vil nemlig både have lavere elafgifter, og gratis eller billig passage over storebælt. Der er sat 100 millioner af til det, og det skal altså gøre det endnu mere attraktivt at være grøn billist.

 

PlastikNejTak.dk

Author PlastikNejTak.dk

More posts by PlastikNejTak.dk

Skriv en kommentar