This is simply.com
Klima

Her finder du Danmarks bedste strande

By november 14, 2019 No Comments

Der er mange grunde til at passe på naturen, og sørge for at plastik ikke bliver en del af den. En af de grunde er de mange dejlige strande vi har her i landet. Selvom vi som bekendt er et lille land, så er der mere end 8500 km kystlinje. I mange år har det egentlig forlydt, at der var omkring 7300 km, men for en håndfuld år siden, kom Geodatastyrelsen frem til, at det nok nærmere var 8750. Det er naturligvis langt fra det hele, der er skønne sandstrande, men dem har vi også mange af. Du kan se en oversigt over Danmark bedste badestrande her.

Blandt Europas flotteste

Der er mange der rejser tusindvis af kilometer sydpå for at komme til dejlige sandstrande, men så langt behøver man faktisk ikke tage. Man finder nemlig nogle af europas dejligste strande lige her i vores egen baghave. Blandt en af landets absolut bedste finder man eksempelvis blokhus strand. Det er ikke blot en af Danmarks bedste badestrande, det er også en af Europas. Den er mere end 100 meter bred og strækker sig i flere kilometer. Ved stranden kan man desuden købe fisk ved Blokhus og om sommeren bliver Blokhus-kanonen fyret af hver aften.

Et godt stykke længere sydpå, finder man Søndervig strand, der tidligere er blevet kåret til Danmarks bedste strand. Udover at sandet er landet og stranden er bred, byder den også på nogle af de faciliteter, som mange forbinder med udlandet. Der er wifi, udlejning af strandstole og meget andet. Fælles for de strande ved vesterhavet er, at vandet kan være til den kølige siden.

Koldere vand ?

Mange har da en rimelig naturlig holdning til at vandet ved de danske strande er meget koldere, end det de er vant til fra charterferier. Dette er da heller ikke helt forkert, men inden for de senere år, hvor vi har haft varme somre, er forskellen blevet markant mindre. I sommeren 2018 var badevandet således mange steder over 25 grader, hvilket er ganske få grader fra det vi kender i Spanien og Grækenland.

Når sommerferien næste år skal planlægges, kan det altså være en rigtig god ide at overveje at blive inden for landets grænser. Det er dejligt at rejse i sit eget land, og så er det ikke mindst godt for miljøet at droppe de lange køreture og flyrejser.

 

plastiknejtak

Author plastiknejtak

More posts by plastiknejtak

Skriv en kommentar