This is simply.com
MiljøUncategorized

Hjælp dine børns interesse for naturen på vej

Børn er rent instinktivt meget nysgerrige på naturen, dyr og verden omkring dem. Det er en gave, at børn er så videbegærlige og begejstrede for de helt små ting, allerede fra en tidlig alder.

Børn lærer af at se og opleve naturen

Det er sundt for børn at lære om naturen fra en tidlig alder. Og på grund af børns nysgerrighed, kan man med fordel starte allerede i vuggestue- og børnehavealderen ved at bruge masser af tid i haven, i skoven eller ved vandet. Det er nemlig vigtigt, at børn får viden om, hvordan vi som mennesker også har indvirkning på naturen: Hvordan vi passer på miljøet, dyrene og fiskene i havet. Det handler ikke om at gøre børn bange for deres fremtid her på jorden, men om at give dem gode vaner. Børn kan sagtens lære ikke at smide plastik i naturen, sortere sit affald og spare på vand og el. Faktisk er de meget mere åbne over for den slags end den ældre generation.

Forældrenes naturinteresse smitter af på børnene

Hvis du selv som forælder er et stort naturmenneske, som holder af at være udenfor, er det helt naturligt, at dit barn interesserer sig for havens træer, blade, svampe, fugle, insekter og alle de små krible-krable dyr. Men hvis det hele stritter lidt på dig, når I skal udenfor, og du hellere vil spille spil eller tage i svømmehallen, så kan det være svært for dine børn at fastholde interessen.

Træk naturen indenfor i hjemmet

Vi kan kun opfordre til, at du (eller en anden voksen) går med børnene ud i naturen en gang i mellem. Men som supplement kan du trække naturen indenfor. Der findes en række spændende opslagsbøger og plakater med dyr, fugle, flora og fauna i den danske natur samt om de øvrige spændende dyr på vores klode, fx havets store dyr og Nordens landlevende pattedyr.Se det store udvalg af smukke naturplakater og bøger på webshoppen naturhandel.dk.

PlastikNejTak.dk

Author PlastikNejTak.dk

More posts by PlastikNejTak.dk

Skriv en kommentar