This is simply.com
Blog

Lån – med eller uden sikkerhed?

Sponseret

At prøve at gennemskue lånemarkedet kan være noget af en udfordring, særligt hvis man ikke er særligt stærk ud i økonomiske anliggender. Det kan være svært at finde ud af, hvad der er op og ned på renter, ÅOP, afdrag og alle de andre begreber, der flyver gennem luften, når der er tale om lån. Her ser vi på lån med og uden sikkerhed, og hvornår hvad er relevant. Læs med og få mere at vide.

Der findes nemlig flere forskellige typer af lån. Ved nogle lånetyper skal man stille sikkerhed, mens det ved andre ikke er nødvendigt. Man kan altså ikke sige, at der altid eller aldrig skal stilles sikkerhed, når man vil låne penge.

Lån uden sikkerhed

En af den slags lån, hvor man ikke behøver at stille sikkerhed er forbrugslån. Norske lån uden sikkerhed er noget, nogle benytter sig af i Norge, og også her i Danmark er det muligt at optage et forbrugslån uden at stille sikkerhed i eksempelvis et hus, en både eller en lejlighed.

 

Sikkerheden er en slags pant, og når der ikke stilles sikkerhed er rente og gebyrer som oftest højere, så banken eller låneinstituttet er sikker på at få nogle af deres penge tilbage. Hvis man ikke har mulighed for at stille sikkerhed til et lån, kan et forbrugslån uden sikkerhed altså være en mulighed, men da skal man være klar over, at prisen kan være endog meget høj og at man skal betale meget mere tilbage, end man lånte.

 

Heller ikke når man låner penge af sine forældre skal man som udgangspunkt stille sikkerhed. Det kan forældrene naturligvis vælge, men kun de færreste gør det, da de gerne vil hjælpe deres børn i en kritisk situation, som for eksempel hvis man står med en meget stor tandlægeregning, man ikke har mulighed for at betale, eller til indskuddet til en lejlighed.

 

Her skal du stille sikkerhed

Hvilke lån skal man så stille sikkerhed ved? Mens man ikke skal stille sikkerhed ved forbrugslån i form af eksempelvis et MC-lån, er det ofte nødvendigt, hvis der er tale om et boliglån. Her er der tale om mange penge, som banken løber en risiko ved at låne ud, og derfor kræves der ved denne type lån, at man kan stille sikkerhed i noget af værdi. Det kan, som vi var inde på tidligere, dreje sig om en lejlighed eller en båd, men det kan også være et værdifuldt maleri eller måske en dyr hest.

 

Uanset hvilken type lån, man overvejer, er det en god idé at spørge sig selv, om det virkeligt er nødvendigt, for det er aldrig gratis at låne penge, og et lån er noget, der vil påvirke ens økonomi i mange år. Det er ikke hensigtsmæssigt at låne penge til spil og betting eller et par nye sneakers, men der kan være andre situationer, hvor man virkeligt er på den og har brug for et lån, enten af sine forældre eller i banken eller hos et låneinstitut.

PlastikNejTak.dk

Author PlastikNejTak.dk

More posts by PlastikNejTak.dk

Skriv en kommentar