This is simply.com
Blog

Mountainbike-ruter i Jylland: motion og eventyr i det jyske!

By december 16, 2023 No Comments

Dette indhold er sponsoreret

Jylland byder på mange forskellige mountainbike-ruter, der er egnede for både begyndere og øvede. De fleste af ruterne går igennem smuk natur eller parker. Mange ruter ligger tæt på byerne, selvom man næsten ikke mærker til biltrafikken.

 Der findes masser af ruter, hvor man med fordel kan tage ud på mountainbike, hvis man vil udfordres mere end det, almindelig cykling kan byde på. Mountainbike-ruterne i Jylland er dog ikke kun forbeholdt de øvede. Der er også masser af ruter, der er egnede til begyndere. Så hvad enten man er motionist eller eventyrlysten, så kan man finde en mountainbike-rute, der passer til ens behov.

Har du lyst til at komme afsted på mountainbike, men har du ikke en? Du kan faktisk godt tage et forbrugs lån enten hos din bank eller hos en anden udbyder. Hvis du har svært ved at overskue mulighederne, kan du benytte dig af en side, som tilbyder sammenligninger af forskellige typer af lån. Et kendskab til lånemarkedet og en grundig undersøgelse af dine lånemuligheder øger din chance for at finde det billigste privatlån uden sikkerhed. Det er også en mulighed, selvom du allerede har gæld. Der er nemlig en mulighed for at få et samlelån, der er en type lån, hvor man samler al sin gæld. Er du stadig i tvivl om det kan betale sig at samle din nuværende gæld i et samlelån, kan du gratis og uforpligtende indhente tilbud på billige samlelån på Lånio.dk.

Hvis du nu er klar til at komme afsted på din mountainbike, så læs med her for at få nogle anbefalinger af nogle fede ruter, Jylland kan byde på.

De bedste ruter til mountainbiking i Jylland

Jylland byder på mange flotte ruter for mountainbikere. Her kan du finde tips til både lette og svære ruter, afhængigt af din erfaring og dit fitnessniveau. 

En af de bedste ruter for begyndere er en tur fra Silkeborg til Himmelbjerget. Turen starter ved Silkeborg Langsø, hvorfra du kører ad en sti langs søen. Du kommer forbi nogle små søer, inden du når til Himmelbjerget. Turen er ca. 9 km lang, og den tager cirka 2 timer at gennemføre. 

Hvis du er mere erfaren, kan du prøve en tur fra Gjern Bakker til Mols Bjerge. Turen starter ved Gjern Bakker, hvorfra du kører ad en sti gennem skoven. Du kommer forbi nogle stejle bakker og smalle stier, inden du når til Mols Bjerge. Turen er ca. 25 km lang, og den tager cirka 4 timer at gennemføre.

De bedste ruter til sightseeing med din cykel i Jylland

Her kommer flere bud på ruter, som kan underholde og udfordre enhver mountainbiker.

1) Hasle Bakker i Århus er en kort rute på bare 4,6 km. Det betyder dog ikke, at du bare kan dandere den! To intense bakker kan få pulsen i top. Oppe fra toppen kan man kigge ud over Århus og få pusten igen. Der er virkelig et smukt udsyn – især i klart vejr. Husk at holde øje med vejrudsigten, før du kører denne rute.

2) Djursland rundt: Djursland byder på en masse spændende oplevelser for både store og små. På denne rute kan du besøge Ree Park Safari, fiskeri- og dyreparken Kattegatcentret, Ørstedsparken og meget mere, hvis du tager en pause på ruten for at tage ind til en seværdighed.

3) Silkeborgs søer: Silkeborg har mange smukke søer, der er perfekte til den mere afslappende cykeltur. Du kan for eksempel tage en tur Julsø rund, som er en rute på ca. 46 km gennem skov og langs søen. Måske fanger du også nogle glimt af Himmelbjerget. Det er naturligvis også en mulighed at tage en afstikker op af Himmelbjerget. Så er den seværdighed også lige krydset af din bucketliste.

4) Gateway Blokhus: et mountainbikespor, hvor du mest cykler inde i et skovområde, selvom der er et par steder, hvor du kommer til at prøve kræfter med sand som underlag. Ruten er lidt mere end 10 km lang.

Overnatningssteder, som er særligt egnede som base for en mountainbiker

Der er mange overnatningssteder, der er særligt egnede for mountainbikere. Nogle af de bedste steder at overnatte, hvis man er mountainbiker, er følgende:

Danland i Blokhus: Danland ligger i et skønt område ved Vesterhavet, og her er masser af gode muligheder for at komme ud at cykle. Danland har også en række andre aktiviteter, som man kan foretage sig, såsom golf og tennis.
– Rønbjerg Feriecenter i Rønbjerg: Rønbjerg Feriecenter ligger på en bakketop med udsigt over havet. Her er der masser af gode muligheder for mountainbike-ture i den smukke natur. Derudover kan man også benytte feriecenterets fitnessrum eller svømmebassin.
– Skagen Strand Feriepark i Skagen: Skagen Strand Feriepark ligger tæt på stranden og byen Skagen. Her kan man tage på mountainbike-ture langs stranden eller ind i byen. Derudover kan man også slappe af på ferieparkens pool eller spille minigolf.

Mountainbike-ruterne i Jylland byder på både motion og eventyr. Rigtig mange af ruterne er også velegnede til familier med børn.

 

mai.britt_134

Author mai.britt_134

More posts by mai.britt_134

Skriv en kommentar