This is simply.com
Bæredygtighed

Sådan bliver du en miljøvenlig turist

By november 13, 2019 No Comments

Vi danskere er et folkefærd, der er vilde med at rejse. Måden vi rejser på er dog meget forskellig. Hvor nogen foretrækker at tage på charterferie, vil andre hellere ud og opleve storbyer, mens andre igen hellere vil ud i naturen eller på campingpladser. Der er også flere og flere der er begyndt at tænke på det aftryk vi sætter, når vi tager på ferie.

De fleste af os ved eksempelvis godt, at det er langt fra CO2 neutralt at rejse med fly, og at det derfor er en af de mest skadende former for ferie, hvis man udelukkende ser på CO2 udledning. Men hvad er så egentlig den mest miljørigtige og mindst belastende måde at holde ferie på.

Hvis man ikke er til de store fysiske udfoldelser som vandreture, cykelferier eller lignende, når det kommer til at holde ferie, er der også en anden mulighed, nemlig at tage på ferie med båd. Her er det naturligvis essentielt, at det er i en sejlbåd og ikke i en ekstremt benzinsulten motorbåd. Med en sejlbåd kan man nøjes med at bruge ganske få lidt brændstof, hvis vinden ellers er med en. Meget af det elektronik man bruger ombord på en både kan desuden drives via solceller, det kan du se meget mere om på Marineudstyr.dk

At holde ferie ombord på en sejlbåd er ikke blot mere eller mindre CO2 neutralt, det er også en fantastisk måde at være i kontakt med naturen, og virkelig mærke naturens elementer. Det er naturligvis ikke noget, man bare lige kan kaste sig ud i, uden at have styr på regler og teknikker først.

Mere end selve ferien

At være en miljøvenlig turist handler dog om mere end ferieformen og destinationen. Det handler også om hvordan man agerer, når man så er på ferie. Det hjælper selvsagt ikke noget, hvis du tager på vandretur men efterlader plastik i naturen efter dine ophold – den slags siger vi som bekendt nej tak til. At smide affald i vandet er selvsagt også no-go medmindre det er 100% nedbrydeligt.

Tager du så alligevel på en “CO2 slem” charterferie, er der også ting du kan gøre her, for at bevare den grønne samvittighed. Det handler i høj grad om at tage sine gode vaner med sig, og ikke lave om på dette bare fordi man er på ferie. Sluk lyset, når du ikke er i rummet, undgå madspild, køb ind og spis lokalt. Der er også flere flyselskaber der tilbyder et CO2 tillæg, så man kan købe aflast for sin flyrejse via et mindre gebyr.

plastiknejtak

Author plastiknejtak

More posts by plastiknejtak

Skriv en kommentar