This is simply.com
KlimaMiljø

Sådan får du et grønnere hjem

By juni 30, 2021 No Comments

Vores jord er presset fra mange sider og kanter og CO2 udledningen buldrer derudaf. Der er mange store syndere, når det kommer til at ødelægge vores jord. Der er naturligvis plastikken, der ødelægger vores have og truer naturen med forurening. Vi skal alle benytte mindre plastik, og når vi benytter det, skal vi sørge for at det bliver genanvendt. Det er dog langt fra kun, når det kommer til vores forbrug af plastik, at vi kan gøre en forskel, det kan vi også i vores hjem. Her får du nogle råd til hvordan du får et grønnere hjem.

Hvor kommer din varme fra?

Når man kigger på ens klimamæssige aftryk fra en husstand, så er den energi man bruger et af de steder, hvor man kan gøre noget. En af de ting man kan gøre, er at sørge for at ens hus er så klimavenligt som muligt. Dette indebærer eksempelvis, at der er godt isoleret, så varmen ikke fiser ud gennem dårligt isoleret vægge og utætte vinduer.

En anden ting man kan kigge på, er hvor man rent faktisk får sin varme fra, det er nemlig langt fra ligegyldigt. Skifter du eksempelvis til en varmepumpe fra olie, kan du spare klimaet for omkring 4000 kg Co2 udledning. Udover at du kan spare dig selv for en masse penge. Kan det være dyrt at skifte varmekilde, men du kan faktisk få en varmepumpe på abonnement så du slipper for den store engangsydelse det er at skifte.

Hvor meget (for meget) strøm bruger du – hvor hvordan kan du spare

Der findes stort set ikke nogen, der ikke kan spare på deres strøm. For selvom vi måske mener, at vi er bevidste omkring det, så er der alligevel mange steder, hvor man hurtigt kan spare nogle kilowatt. Et af de steder er på madlavningen, hvor du medmindre du har et gaskomfur bruger el. Kog flere ting sammen i samme gryde. Brug eftervarme i ovnen så du ikke spilder den energi, du har brugt på at varme ovnen op. Du skal ganske enkelt bare bare slukke 10-15 minutter inden.

En anden måde at spare på strømmen, er hvis du ikke allerede har skiftet til LED pærer. Her kan der være mange kilowatt at hente hvert eneste år.

PlastikNejTak.dk

Author PlastikNejTak.dk

More posts by PlastikNejTak.dk

Skriv en kommentar