This is simply.com
Bæredygtighed

Sådan kommer du madspild til livs

By november 23, 2020 No Comments

Der er mange årsager til at vores klode lider. Udover at havene og naturen flyder med plastik, så giver produktionen af fødevarer også et gigantisk CO2 aftryk. Hvert år bliver det smidt mere end 700.000 tons mad ud alene i Danmark, hvoraf de danske husstande står for tæt på 250.000 tons. Dette er selvsagt et kæmpe spild. Udover at være spild på det klimamæssige plan, er det også et stort økonomisk spild. Heldigvis findes der måder at nedsænke dette spild.

Måltidskasser mindsker spildet

En af de måder er ved at benytte sig af måltidskasser. Udover at måltidskasser er nemme og sparer dig for meget tid, så er de gode på en anden måde. En af grundene til at der bliver smidt så meget ud, er at vi køber mere end vi skal bruge, når vi skal lave mad. Når man køber en måltidskasse, er der kun det med man skal bruge, og dermed slipper man for at smide noget ud, som man måtte have købt for meget. De findes inden for stort set alle typer af mad og i mange forskellige prisklasser. Hvis du gerne vil have vegetarretter, så skal du vælge Simple Feast måltidskasser, vil du have fisk skal du vælge fra Skagen Food måltidskasser osv.  Du kan finde et nemt overblik over billige måltidskasser her og finde den der passer lige til dig og din familie.

Spis mindre kød

Udover at vi smider alt for meget ud, så spiser vi set over en bred kam også alt for meget af de ting, der er hårdest ved miljøet. Selvom der er sket en udvikling inden for senere år, i takt med at flere og flere er blevet oplyste omkring det, så spiser vi stadig alt for meget oksekød. Produktionen af oksekød er noget af det, der er allerhårdest ved miljøet. Det er langt bedre at spise kylling og fisk, og endnu bedre at lade være med at spise kød.

Noget af det, der ofte stopper mange i at spise mindre kød er opfindsomheden. De synes ganske enkelt, at det er svært at finde inspiration til nye retter, hvis der ikke skal kød i. Simple Feast er en god løsning til dem, der har det på denne måde. Her får man masser af inspiration til nye retter, der ikke indeholder kød.

Mindst holdbar til betyder MINDST holdbar til.

Der er mange supermarkeder, der er begyndt at tage større ansvar og sælge tingene nedsat, for at komme madspild til livs. På den måde kommer de af med deres varer i stedet for at smide dem ud. Hjemme hos dig selv, kan du også hjælpe til. Der er mange der er forskrækket, når det kommer til mad, og nærmest smider maden ud, når det blot nærmer sig udløbsdatoen. Mange madvarer er påtrykt “mindst holdbar til”, og det betyder altså, at det er holdbart til MINDST denne dato, ofte flere dage efter. Kig på maden, lugt til maden og smid ikke ud uden grund.

PlastikNejTak.dk

Author PlastikNejTak.dk

More posts by PlastikNejTak.dk

Skriv en kommentar