This is simply.com
Uncategorized

Skilsmisser er hårde for miljøet

By november 15, 2019 No Comments

Der er naturligvis ingen, der går ind i et ægteskab med planer om at skulle skilles en gang ude i fremtiden. Alligevel går det galt for mange ægtepar, som må søge skilsmisse og splitte det hjem og det liv, de har opbygget sammen. I 2018 var der knap 15.000 par, der bliver skilt. Og selvom det umiddelbart lyder af mange, så er det faktisk markant færre end i 2014, hvor skilsmisseraten var på sit højeste med over 19.000 skilsmisser.

Fra én til to husholdninger

Selvom skilsmisseraten er faldende, er det stadig hård kost at gennemgå en skilsmisse. En skilsmisse sætter ikke kun aftryk på de involverede mennesker – det er faktisk også barsk for miljøet, økonomien og samfundet. Når én husholdning bliver til to, ryger ’mængderabatten’ i miljøregnskabet ud af vinduet. Vandforbruget, CO2-udledningen og energiforbruget stiger, fordi der nu er to hjem, der kører på skinner med alt hvad der hører sig til af tøjvask, forbrug, opvarmning af hjemmet, bilkørsel osv.

Nyt liv i den fælles bolig?

Det er nok de færreste par, der tænker på miljøet, når de bliver skilt. For langt de fleste er en skilsmisse en hård omgang med både personlige og økonomiske konsekvenser. Det tidligere ægtepar skal nu hver især etablere sig og få økonomien og hverdagen til at hænge sammen med kun én indkomst. Hvis der er børn i forholdet, skal de også til at forholde sig til et nyt liv med en mor og far på to forskellige adresser. Det er en følelsesmæssig svær tid, men langt de fleste lander godt igen. For nogle skilte par er det utænkeligt at blive boende i den tidligere fælles bolig. For andre er det en stor tryghed og stabilitet i det mindste at have sine faste rammer, måske især hvis der er børn i ægteskabet.

Skilsmisseskøde ved overtagelse af fælles bolig

Hvis den ene part overtager den fælles bolig, skal der udarbejdes et såkaldt skilsmisseskøde, som også fungerer som en formel kontrakt mellem de to parter, hvor alle vilkårene for jeres aftale er nedfældet i et juridisk gældende papir. Det er stor hjælp at overlade det juridiske overblik til en juridisk rådgiver, der kan holde trådene. Med et skilsmisseskøde fra Skødecentret får man en komplet skødepakke, der rummer alt det nødvendige papirarbejde, tinglysning og evt. koordination med banken vedrørende lånesagen. Med god hjælp fra eksperter kan man som skilsmisseramt få tryghed i processen, som kan gøre det nemmere at komme videre.

plastiknejtak

Author plastiknejtak

More posts by plastiknejtak

Skriv en kommentar