Blog

Tjekliste til nye iværksættere: Her er hvad du skal huske

By juli 16, 2024 No Comments

Er du ny iværksætter, eller drømmer du om at blive det? Så er der flere ting, som du skal have styr på inden du kommer for godt i gang. At opdage en fejl for sent kan blive utrolig dyrt for virksomheden, og eksempelvis regnskabet er noget af det vigtigste at have 100% styr på i dit regnskab – så derfor skal det bare spille, hele tiden.

Den store tjekliste

Tjeklisten laves i punktform, og egner sig til at blive printet ud. Der vil kort, men præcist, blive beskrevet hvad der menes med punktet.

Forretningsidéen:

  • Er din idé holdbar? Du kan bl.a. få sparring for at finde ud af om din idé er noget værd hos Startvækst, som udbydes af Erhvervsstyrelsen.
  • Brænder du for det? Hvis du ikke kan se dig selv knokle for idéen, også efter flere år, så vil det typisk ikke være værd at bruge tid, energi og penge på.
  • Er din idé unik? Hvis nej, er der så plads til endnu en udbyder på markedet indenfor din niche? Gør op med dig selv, om du kan gøre det bedre end konkurrenterne, og hvordan.

Virksomhedens navn:

  • Har du valgt et godt navn til din virksomhed? Navnet skal helst være nemt at udtale, nemt at huske og beskrive din virksomhed. Startvækst kan hjælpe dig med at finde det rette virksomhedsnavn.
  • Er navnet ledigt? Flere virksomheder kan godt hedde det samme, men det anbefales på ingen måde – det kan give problemer ift. eksempelvis domænenavne, men det kan også være du krænker et varemærke. Du kan se om et navn er registreret som varemærke hos Patent- og Varemærkestyrelsen.

Virksomhedens type:

  • Har du valgt den virksomhedstype, der passer bedst til dig og din virksomhed? Læs op på de forskellige virksomhedstyper, og find ud af hvilken type, der matcher dig og din virksomhed bedst.
  • Hvad forventer du af indtjening? Er indtjeningen lav (<50.000), er det ikke nødvendigt at registrere sig hos Det Centrale Virksomhedsregister (CVR), men det kan være en god ide at gøre alligevel – det koster ikke noget, og gør bl.a. kommunikation og handel med andre virksomheder væsentligt lettere.

Økonomien:

  • Har du styr på hvordan du udarbejder en årsrapport, og hvordan du fakturerer korrekt? Der findes mange gode guides online til at lære det.
  • Har du husket en erhvervskonto? Erhvervskontoen er ikke lovpligtig, rent juridisk, hvis du blot har en enkeltmandsvirksomhed, men i praksis er det et krav hos de fleste banker – også selvom du måske har været kunde i mange år, og bare havde tænkt dig at bruge en anden konto til din virksomhed.
  • Ved du nok om skat og moms? Det kan koste mange penge at gøre forkert, så sørg for at sætte dig ordentligt ind i det først – eller få en ekstern til at stå for det.
mai.britt_134

Author mai.britt_134

More posts by mai.britt_134

Skriv en kommentar