This is simply.com
BæredygtighedBlog

Tre tips til bæredygtige rejser

By maj 13, 2022 No Comments

Annonce:

I takt med at klimaforandringerne bliver mere og mere tydelige, er et stigende antal mennesker blevet opmærksomme på klimaudfordringen og ønsker at bidrage til løsningen af den. I denne artikel ser vi på tre faktorer i forhold til bæredygtige rejser, som kan være med til at gøre en forskel i det store regnskab. 

Overvej din transportform 

Der er ingen tvivl om, at flyrejser er den største klimasynder, når vi taler om transportformer. Rundt omkring i verdens lande arbejdes der med forskellige tiltag for at begrænse forbruget af flyrejser, f.eks. ved hjælp af flyskatter. I Frankrig har man vedtaget en lov som udfaser flyrejser, der kan foretages på mindre end to en halv time med tog. Du kan selv overveje, om din rejse kan foregå i bil, med tog eller måske på cykel eller til fods. Ofte rejser vi med fly, fordi det går hurtigere, men glemmer at med toget eller i bilen er der meget at opleve undervejs. 

Undgå flaskevand 

En af de helt store problematikker i klimaudfordringen er håndteringen af de store mængder plastik, vi omgiver os med. I Danmark er vi gode til at affaldssortere og genbruge, men sådan er det ikke i alle lande. I mange, især mindre velstillede lande, hober brugt plastikemballage sig op i have og vandløb og forurener drikkevandet og jorden for de lokale. Det kan også ske at plastikken brændes af, hvilket bestemt ikke bidrager til mindre CO2 udledning og en bedre luftkvalitet. Rejser du i udviklingslande, anbefales det derfor, at du ikke køber vand på flaske men i stedet medbringer tabletter til vandrensning, samt en drikkedunk du kan have det rensede vand i. 

Genbrug håndklædet og spis lokal mad 

Vælger du at bo på hotel på din ferie, er der også her et par ting, du kan gøre for at bidrage til bæredygtige rejser. På hotellerne bruges der endog meget store mængder vand til at vaske håndklæder og sengelinned. Derhjemme skifter du sikkert ikke håndklæde hver dag, det behøver du måske heller ikke på din ferie. Hæng håndklædet op i stedet for at smide det på gulvet, så ved rengøringspersonalet, at du vil genbruge det. Sluk lyset, når du forlader værelset, så sparer du på strømmen og i sidste ende klimaet. 

Også ved dine måltider har du mulighed for at påvirke klimaaftrykket. Spis mad der er dyrket lokalt i stedet for produkter, der er fløjet ind langvejs fra. Sådan får du også en mere autentisk oplevelse af dit rejsemål, da du på denne måde kan smage dig igennem lokale egnsretter, som kun fås i lige præcis det område, du befinder dig i. Sushi, pasta og pizza kan du spise over hele verden, men en del af rejsen består jo i at opleve noget andet end man plejer, og du bør ikke snyde dig selv for gode, spændende madoplevelser på rejsen.  

Dette var et lille udpluk af de mange ting, du selv kan gøre for at fremme bæredygtige rejser. Der findes mange flere, faktisk kan der nærmest gå sport i at rejse bæredygtigt, når udlængslen melder sig. 

 

mai.britt_134

Author mai.britt_134

More posts by mai.britt_134

Skriv en kommentar