This is simply.com
Miljø

Vær opmærksom på hormonforstyrrende stoffer – gå efter EU’s miljømærkning

Flere og flere danskere går efter hudplejeprodukter, forbrugsvarer og fødevarer med miljø- eller økomærkning. Og med god grund. Forskningen har nemlig vist, hvor mange sundhedsskadelige stoffer vi hver dag kommer i forbindelse med, når vi anvender fx hudplejeprodukter, rengøringsmidler, lægemidler og kosmetik.

Alt efter hvilke stoffer og kemikalier vores hud kommer i kontakt med, kan vi få allergiske reaktioner eller hudirritation. Og i værste tilfælde bliver vores krop påvirket af hormonforstyrrende stoffer med op til flere negative følgevirkninger.

Hormonforstyrrende stoffer
Hormonerne styrer meget af det, der sker i vores krop. Men ydre faktorer som stress og kemikalier kan bringe balancen ud af kurs. Det er især nedsat fertilitet hos både kvinder og mænd samt udviklingen af det lille foster i mors mave, der er bekymrende udsat for hormonforstyrrende stoffer i plastik, hudpleje og kosmetik. Eksperterne har mistanke om, at de hormonforstyrrende stoffer kan medføre til misdannede kønsorganer hos drengebørn samt påvirke tidspunktet for, hvornår piger kommer i puberteten. Nye undersøgelser tyder også på, at hormonforstyrrende stoffer har en negativ påvirkning på hjernens udvikling og menneskers tilbøjelighed til at udvikle diabetes og fedme.

Følg Miljøstyrelsens råd
Det kan være en jungle at finde de dagligdagsprodukter, der ikke udgør en risiko. Og det kan være svært at udelukke dem 100 %. Men ved at følge Miljøstyrelsens råd minimerer du din og din families udsættelse for stoffer, der er hormonforstyrrende eller for eksempel kan fremkalde allergi:

  • Gå efter produkter med miljømærkerne Svanen og Blomsten – og helst uden parfume.
  • Støvsug og støv af én gang om ugen. Luft grundigt ud mindst to gange dagligt.
  • Minimér brug af kemikalier – undgå for eksempel maling, spray-produkter og hårfarve.
  • Indtag kun medicin og kosttilskud efter samråd med din læge. Det gælder også håndkøbsmedicin og naturmedicin.
  • Variér din kost – spis mange forskellige fødevarer hver dag.

Er du i tvivl – søg råd på apoteket
Hvis du er i tvivl om indholdsstofferne i din hudpleje, så spørg på dit apotek. Hvis du foretrækker at handle online, så besøg webshoppen apotekeren.dk, der er apotekerens online apotek. Når du handler på apotekeren.dk, handler du med Øster Julby Apotek. Du har således kontakt med fagligt dygtigt personale i form af farmaceuter og farmakonomer, som kan hjælpe dig med dine spørgsmål om alt fra hudpleje, til baby- og børnepleje og kosttilskud.

 

PlastikNejTak.dk

Author PlastikNejTak.dk

More posts by PlastikNejTak.dk

Skriv en kommentar